Project: Badkamer

Oud huis, moderne wensen. Toen wij zo’n vier jaar geleden op zoek gingen naar een woonhuis zijn we gegaan voor een karakteristieke jaren 30 woning in Zwijndrecht. De badkamer in deze woning was gesitueerd op de begane grond en daarbij was ook het uiterlijk niet meer van deze tijd, geel met lichtblauwe tegeltjes aan de wanden, niet om aan te gluren.

We besloten om de badkamer te verplaatsen naar de verdieping. Na me eerst flink uitgeleefd te hebben op het ontwerp konden we aan de slag. Het plan was om alles zelf te doen en dat eigenlijk zonder enige kluservaring. Gelukkig was er die handige vader die wel de nodige kluservaring had om me op weg te helpen.

Bij een badkamer aanleggen komen eigenlijk wel zo’n beetje alle facetten van het klussen voorbij, loodgieten, beton storten op zwaluw platen, kimband plakken, tegelen, dakraam plaatsen, wanden plaatsen, schilderen, elektra, noem het allemaal maar op. De klus viel best wel tegen maar ik heb er echt onwijs veel van geleerd. We hebben er al bij al zo’n 1,5 jaar over gedaan, vanaf het strippen van de verdieping tot aan het in gebruik nemen ervan. Hierbij moet wel gezegd worden dat we de complete bovenverdieping eruit hebben gehad, de complete indeling is omgegooid.

Zou ik het ooit weer doen, JA! Zeker met de kennis en ervaring die ik nu heb opgedaan. Hieronder is het resultaat te zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *