John Mayer – Continuum

John Mayer, geliefd bij tienermeisjes en huismoeders maar toch zeker ook bij de echte muziekliefhebbers. Naast vrouwenverslindend tieneridool is John Mayer een echte rasmuzikant. Het is niet voor niets dat hij op het podium naast B.B. King en Eric Clapton heeft gestaan. Laatst genoemde noemde hem zelfs een “guitar master”.

Continuum is zijn masterpiece als je het mij vraagt. Zijn andere albums zijn ook goed weg te luisteren maar geen enkele benaderd dit meesterwerk. Misschien komt mijn grote liefde voort uit het feit dat ik in de periode dat ik dit album kapot draaide de liefde van mijn leven ontmoette. Dat maakt de plaat wel extra speciaal.

Waiting on the world to change is denk ik het bekendste nummer van het album. In dit nummer doet John zijn bezielde beklag over de wereldpolitiek.

“Now we see everything that’s going wrong
With the world and those who lead it
We just feel like we don’t have the means
To rise above and beat it”

Super sterk nummer, catchy genoeg om te blijven hangen, bezield genoeg om er te toe doen.

Eigenlijk is elk nummer op dit album sterk. Persoonlijke favorieten zijn Vultures met zijn catchy bluesy riffje, In Repair een zoete maar o zo mooie heartbreak song en Stop This Train waarin John omschrijft hoe hij er tegenop ziet om ouder te worden en hoe het leven voorbij raast als een sneltrein. 

Wat dit album voor mij zo bijzonder maakt is de prachtige beeldspraak die wordt gebruikt.

“Too many shadows in my room
Too many hours in this midnight
Too many corners in my mind
So much to do to set my heart right”

“No, I’m not color blind
I know the world is black and white
Try to keep an open mind
but I just can’t sleep on this tonight”

Dat gecombineerd met fantastische muziek en gitaarspel maakt het album compleet.

John Mayer is een van de beste songwriters en muzikanten van mijn generatie. Met continuum heeft hij een plek behaald in de lijst van allerbeste albums ooit gemaakt.

wp-1462828471555.jpg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *