Black Rebel Motorcycle Club – B.R.M.C.

Toen ik dit album een jaar of wat geleden voor het eerst hoorde vond ik het niet eens zo’n heel erg goed album. Op het eerste gehoor vond ik het een beetje een vlakke plaat. Toch waren er een aantal tracks die direct bleven hangen. Het door stampende “Spread Your Love (like a fever)” waarin B.R.M.C. ons opdraagt om onze liefde te verspreiden als een epidemie en “Whatever Happened to My Rock ‘n’ Roll” zijn twee van die nummers. Als je het mij vraagt is laatst genoemde ook echt het anthem van het album.

“I fell in love with the sweet sensation
I gave my heart to a simple chord
I gave my soul to a new religion
Whatever happened to you?”

B.R.M.C. omschrijft in deze track hun bijna ziekelijke liefde voor rock ’n roll. De rock ’n roll zit bij deze gasten in het bloed en dat voel je. In een gierend tempo raggen we door dit nummer heen dat uitmond in een climax van scheurende oversturende gitaren. Het beste nummer van dit album!.

Na een aantal luisterbeurten begint de plaat pas echt vorm te krijgen en dan zijn daar opeens nummers als “Rifles” en “Awake”, een dromerige langzame track die de nodige verlichting brengt.

B.R.M.C. is het debuut album van de Black Rebel Motorcycle Club en meteen ook het beste album van de band. De vuige dromerige sfeer is ongeëvenaard.

Trivia:
De riff uit spread your love is “geleend” van Spirits in the Sky van Norman Greenbaum.
Whatever Happened to my Rock ’n Roll en Red eyes and tears worden gebruikt in de erotische film “9 songs” waarin de synergie tussen sex en rock ’n roll op een zweterige intieme manier is verfilmd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *