Length parameter in de min

Normaal gesproken is het in Revit niet mogelijk om een min getal in een length parameter in te voeren die een ref plane of geometrie aanstuurt. Door een abs (absoluut) formule toe te voegen is het wel mogelijk om dit te doen.

Wanneer je bij onderstaande situatie bij de parameter een negatief getal in zou voeren krijg je de melding “parameter has an invalid value”.

Om dit te bereiken hebben we drie parameters nodig. Zet de reference planes op zoals in de illustratie hieronder. De rechter ref plane is degene die we willen beïnvloeden, hier hangt de geometrie die we willen verplaatsen aan.

De breedte parameter is de parameter die is te beinvloeden. In parameter breedte_b wordt deze parameter absoluut gemaakt middels de formule “abs(breedte)”. Dit wil dus zeggen dat een ingevoerd min getal hier positief (absoluut) gemaakt wordt.

Bij parameter “breedte_b” wordt dit absolute getal weer opgeteld bij het ingevoerde breedte getal. Wanneer er nu een min getal ingevoerd wordt bij breedte wordt breedte_a dus 0 (-X + X). Breedte_b blijft het ingevoerde getal waardoor de ref planes in dit geval naar links (dus negatief) verplaatsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *