Red Hot Chili Peppers – Californication

Een album uit 1999 alweer, 17 jaar oud en nog steeds wel een van mijn favoriete albums. Ik denk dat ik 15/16 was toen ik dit album kapot draaide. Dat was nog voor het tijdperk van massale downloaden en streamen, ik had hem op cd en deze zat vastgeroest in mijn cd speler.

Het was een van de eerste “serieuze” albums die ik beluisterde. De singles van dit album bereikte ook de toplijsten van de media waar ik en al mijn leeftijdgenoten in die tijd zwaar door beinvloed werden zoals TMF. Dit album is echt bepalend geweest in de ontwikkeling van mijn muzieksmaak en misschien is het daarom wel dat ik er nog steeds erg veel waarde aan hecht. Bovendien was de rockmuziek ook echt de muziek van mijn vader die altijd in de muziek actief is geweest. Na altijd geluisterd te hebben naar trance en hardcore had ik eindelijk een muzikaal raakvlak met mijn vader.

De sfeer van dit album is zo heerlijk zomers. Het geeft me een gevoel van vrijheid zoals je dat op 15 jarige leeftijd nog hebt. Bij het horen van dit album beeld ik me altijd de uitgerekte californische stranden in en het rijden in een vette amerikaanse cabrio over de uitgestrekte wegen zoals in de clip van scar tissue. Californië staat dan ook hoog op mijn lijstje van gewenste vakantiebestemmingen.

Nummers als californication en other side zijn inmiddels wel zoveel gedraaid dat ik er ook niet meer heel vaak naar luister. Gelukkig bestaat het album niet geheel uit wereldhits van dit caliber zodat het toch leuk blijft om hem af en toe op te zetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *