Fleet Foxes – Mykonos

We kozen dit nummer voor de ceremonie van onze trouwerij. De muziek van de Fleet Foxes heeft iets nostalgisch en middeleeuws iets wat het erg goed doet in een mooie oude trouwzaal als je het mij vraagt. Toen we de zaal in kwamen lopen begon het gitaar loopje en de neuriende zang, mooi!.

Voordat ik dit nummer kende had ik eigenlijk nog nooit van Mykonos gehoord. De tekst wekte mijn interesse.

“The door slammed loud and rose up a cloud of dust on us
Footsteps follow, down through the hollow sound, torn up

And you will go to Mykonos
With a vision of a gentle coast
And a sun to maybe dissipate
Shadows of the mess you made”

De zanger beeld zichzelf in dat hij op Mykonos is als hij het even niet ziet zitten. Dat moest wel een mooie plaats zijn.

Uiteindelijk is mykonos een van de bestemmingen geworden van onze huwelijksreis. Het was onderdeel van een reis van twee weken waarin we vier Griekse eilanden in de Cycladen bezochten.

Met de mooie zandstranden, het super heldere blauwe water en de witte gebouwen is Mykonos inderdaad die plek waar je in gedachten naar toe kan om de misere even te ontvluchten. Het best bekend zijn de 5 oude witte molens op een rij in Mykonos stad die op elke ansichtkaart te zien zijn. Met zijn smalle straatjes, de restaurantjes in de binnentuinen en de witte huizen waartegen de prachtige paarse bourgonville contrasteerd is deze stad echt een betoverende plaats.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *