Angus & Julia Stone – Down the Way

Down the Way van het Australische duo Angus en Julia Stone (broer en zus) is een album dat even tijd nodig heeft om volledig binnen te komen. Goede muziek moet je leren luisteren net als dat je bier moet leren waarderen. Vooral de stem van Julia is iets wat een tijdje nodig heeft. Ze heeft een vrij kinderlijke meisjes stem, daar moet je tegen kunnen. Ook Angus heeft een bepaalde loomheid in z’n stem die je op het eerste gehoor niet meteen zou kunnen waarderen.

Op het album wisselen de twee elkaar af wat betreft de lead vocals. Op de ene track neemt Angus het voortouw en doet Julia de tweede stem op het volgende nummer is dit precies amdersom. Ze vullen elkaar in iedergeval heel erg mooi aan, op hun soloalbums is dit echt een gemis. Ik weet niet of het ook zo is dat de tracks geschreven zijn door degene die de lead vocals neemt.

Persoonlijk vind ik de nummers waarop Julia het voortouw neemt wat minder. Walk it off, And the Boys en Santa Monica Dreams zijn echt de mindere tracks van het album terwijl “For You” dan weer juist een hoogtepuntje is. De echte topnummers komen toch wel van de hand van Angus. Yellow Brick Road, Hush en Draw Your Sword zijn persoonlijke favorieten.

Als je het album in een hokje zou willen plaatsen zou folk pop de beste omschrijving zijn denk ik. Met de dromerige zoete teksten die voornamelijk gaan over de liefde hangt er een jaren 60 love and peace sfeer rond dit album.

“Cause you’re my light, you’re my emptiness
The pretty colours on that summer dress, babe
You’re all the things that fall from the sky
The sun, the rain, the moon, the light, babe”

“Lost my heart in California, lost my mind
Shot me down with a revolver, got me high
Then a heart of gold came on the stereo
Mr Young made me cry
Then all the colors of the rainbow
Fell in my eyes”

Het is een prachtig album waar je je echt in kan verliezen op zwoele zomeravonden of in diep donkere winterdagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *